Nu är höstens styrelsearbete i full gång och vi på Storholmen Förvaltning vill påminna om vad som är aktuellt just nu.

Budget:
Under hösten är det dags att lägga budgeten för kommande år. Vi kommer att skicka ut mer information gällande detta under september månad.

Fastighetstaxering:
Nu har det blivit dags för en ny fastighetsdeklaration för er bostadsrättsförening. Den ska ligga till grund för fastighetstaxeringen 2022 och tre år framåt. Vi på Storholmen Förvaltning vet att det kan vara svårt och krångligt och erbjuder därför vår hjälp att sammanställa nödvändigt underlag och göra fastighetsdeklarationen åt er.

Läs mer >>

Hyresförhandling:
För er som har hyresgäster i er brf ska förhandlingslistorna gällande hyreshöjning lämnas till hyresgästföreningen om höjningar senast den 30 september. Detta gäller hyreshöjningar som ska gälla från 1 januari 2022.

Radon:
En radonmätning bör ske om det har gått mer än 10 år sedan senaste mätningen genomfördes eller om huset är nybyggt och inte har någon registrerad mätning. Radonmätning ska göras under den så kallade eldningssäsongen som sträcker sig mellan oktober och april. Mätningen ska utföras under minst två månader i enlighet med Boverkets regler.

Läs mer >>

Planerade renoveringar till våren:
Nu till hösten är det många bostadsrättsföreningar och fastighetsägare som kommer att starta upp ombyggnationer och renoveringsprojekt i sina fastigheter. För att inte drabbas av en försenad byggstart är det nu hög tid att söka bygglov hos kommunen om så krävs och göra ett korrekt förfrågningsunderlag för att säkerställa likvärdiga och jämförbara anbud från leverantörer.

Läs mer >>

Vi på Storholmen Förvaltning arbetar i första hand med människor, i andra hand med hus.

Vill du veta mer? Kontakta oss idag!

Kontakta oss