De pågår ett veritabelt ”race” i förvaltningsbranschen. Gamla aktörer köps upp i en rasande fart och stoppas in i stora förvaltningskoncerner. Har du tänkt på vad som sker i kundens värld när olika företagskulturer ska slås samman? Det har vi inom Storholmen gjort och vi har kommit fram till den enkla regeln att vi bara växer organiskt, dvs vi köper inga bolag, vi växer i den takt som kunderna vill. Och så här långt har vi lyckats bra med den strategin.

Marknadsledaren (den nya, dvs riskkapitalisten som detroniserat den gamla kollektiva från platsen som störst aktör) presenterar sig nu genom att demonstrera sin dominans. Och under senaste året har inte mindre än två ytterligare riskkapitalister etablerat sig i Stockholm genom uppköp.

Nåväl, låt marknadsledaren och dess följare spela vidare på dominans och sin tro att störst är bäst. Hemma hos Storholmen i Johanneshov fortsätter livet sin gilla gång. Vi fortsätter att ha dialog med våra kunder och levererar förvaltning genom samarbete.

Storholmen skiljer sig på många punkter från marknadsdominanten. Det blir så när kunder och medarbetare utformar lösningar tillsammans. Vi har till dags dato pratat med över 3.000 föreningar och tagit intryck av hur de vill ha sin förvaltning. Därför vet vi betydelsen av att:

  • svara snabbt, inom 2 timmar,
  • vara transparenta så att allt vi gör kan följas av styrelsen i realtid
  • inte ha inlåsningseffekter som långa avtal eller klientmedelskonto

Vi är ensamma om mycket. Betydligt mer än som får plats på ett A4. Så jag säger på återhörande inom kort, så ska jag berätta mer om hur Storholmen är unikt i sitt sätt att förvalta bostadsrättsföreningar.

>> Läs mer om vad en brf-föreningen ska kräva av sin nya förvaltare och handfasta tips inför en ny upphandling

Hör av er så berättar vi mer.

Kontakta oss