När din förvaltare tar in en rörmokare så lägger förvaltaren på mellan 10-30% på rörmokarens faktura till dig. Varför då? Det enda förvaltaren gör är att lyfta sin telefon och ringa en rörmokare som han känner.

Varför ska din förening betala tusentals kronor för att förvaltaren ska lyfta luren? Det är en timpeng som få kan mäta sig med…

1-0
Påslag är ett otyg. Var och en får sopa framför sin egen dörr. Såsom vi på Storholmen har gjort. Vi har inga påslag på fakturor från underentreprenörer och leverantörer.

2-0
Vi tar heller inte emot s.k. ”kick-backs”. Kick-backs är något riktigt spännande som förvaltarna livnär sig på. Det fungerar så att förvaltaren säger till dig att de inte gör påslag. Men förvaltaren använder sina egna kontakter för uppdragen och får i gengäld en fin present till jul av dessa leverantörer. Då betalas nämligen de dolda påslag ut, som gjorts på din faktura, till förvaltaren från leverantören. Fiffigt eller hur?

Ring din förvaltare och fråga hur mycket de tjänar på påslagen. Och fråga hur stora kick-backs de tar emot. Det ska bli spännande att höra vad de säger.

Vi tycker att alla ska leva på egna meriter. Vad tycker du?

På återhörande inom kort, då ska jag berätta om hur Storholmen gjorde 3-0 genom att införa vite vid kvalitetsbrister.

Anette Ullberg
070-119 31 31
anette.ullberg@storholmen.se
Storholmen Förvaltning

Kontakta oss