Varje gång du handlar i en mataffär så köper du varor som handlaren köpt in och gjort ett påslag på, det är självklart eftersom han måste betala både för lokalen och sina anställda.

Innan internet kom fick man vända sig till en resebyrå när man skulle ut och resa. Resebyrån gjorde påslag på biljettpriset för att kunna betala för sin lokal och sina anställda. Idag köper du resan direkt online och påslagen är borta eller är oerhört små.

När din brf-förvaltare tar in en rörmokare så läggs det på upp emot 20% på rörmokarens faktura till din förening. Varför då? Det enda din brf-förvaltare gör är att lyfta sin telefon och ringa en rörmokare som han känner och ger uppdraget, och sen löser det hela sig helt utan brf-förvaltarens inblandning.

Om vi räknar på en typisk faktura från en hantverkare till en förening som ligger på runt 20.000 kronor så kostar det din förening upp emot 4.000 kronor för att din brf-förvaltare ska lyfta luren! Är det rimligt? Det tycker inte vi på Storholmen Förvaltning, vi har inga påslag på leverantörsfakturor – vi tar bara betalt för vår egen tid och kunskap.

Vi tycker att påslag är fel och här får var och en sopa rent framför sin egen dörr och det är många år sedan vi sopade rent framför vår. Vi på Storholmen Förvaltning tar inte heller emot s.k. kick-backs från leverantörer. Vi lever helt enkelt på våra egna meriter, vår egen kunskap och vår egen tid.

Hur man förvaltar bostadsrättsföreningar har utvecklats snabbt och gamla traditioner och rutiner omprövas varje år. Vi på Storholmen Förvaltning representerar det nya och leder utvecklingen, marknadsledaren har utnämnt oss till sin huvudutmanare, det är ett betyg som vi är mycket stolta över.

Ring din förvaltare och kräv att de slutar med både påslag och kickbacks. Medan du väntar i telefonkön efter alla dina knappval så kan du fundera på om du inte borde ha en förvaltare som svarar inom 40 sekunder när du ringer. Det gör vi på Storholmen Förvaltning.

Låt oss träffas över en kopp kaffe så kommer du att få fler bra tips på hur er förening kan få både bättre och billigare förvaltning på samma gång.

Vi på Storholmen Förvaltning arbetar i första hand med människor, i andra hand med hus.

>> Läs mer om vad en brf-föreningen ska kräva av sin nya förvaltare och handfasta tips inför en ny upphandling

Vill du veta mer? Kontakta oss idag!

Kontakta oss